Alegerea unei imprimante cu jet de cerneală pentru un elev

17.08.2023
Alegerea unei imprimante cu jet de cerneală pentru un elev в Молдове

Alegerea unei imprimante cu jet de cerneală pentru un elev

Какой принтер купить для школы: принципы выбора принтера для учебы

Alegerea unei imprimante pentru școală este mai ușoară decât pare, iar prețul dispozitivului nu este cel mai important aspect. Factorul decisiv este costul materialelor consumabile. Dacă ne referim la imprimantele cu cartușe originale, costul consumabilelor este adesea similar cu prețul unei imprimante noi. Cu toate acestea, nimeni nu ar lua în considerare acest scenariu la cumpărarea unei imprimante. Acest lucru reprezintă absurditatea domeniului imprimantelor cu jet de cerneală și a consumabilelor lor originale. Cu toate acestea, vă vom ajuta să alegeți o imprimantă bună cu consumabile ieftine.
Pentru a face o alegere corectă a unei imprimante pentru școală, să determinăm scopul său principal. Imprimanta elevului ar trebui să poată tipări rapoarte, referate și ilustrații pentru acestea. În medie, se estimează că va avea o sarcină de aproximativ 100 de imprimări pe săptămână.
Vă sugerăm să căutați doar în segmentul imprimantelor cu jet de cerneală. Acestea sunt mai ieftine, ușor de utilizat și au un spectru larg de aplicații - pot tipări atât documente monocromatice, cât și fotografii color. Vom detalia acum toate aceste aspecte.

 

Piezoelectric sau cu termojet?

проверка головки Epson FA04000 FA04010Промывка печатающих головок (картриджей) в Canon PIXMA G1400, G2400, G3400,  G4400, G1410, G2410, G3410, G4410, G1411, G2411, G3411, G4411, G2415,  G3415, G5040, G6040 – что делать если принтер не печатает « Инструкции «


Dispozitivele Epson și Brother utilizează o cap de printare piezoelectrică (CP), în timp ce Canon și HP utilizează printarea termică. Deci, care sunt diferențele?  

  • Tehnologia piezoelectrică distribuie cerneala pe hârtie fără încălzire, exclusiv prin impulsuri electrice.
  • Tehnologia termică funcționează diferit - încălzește cerneala la aproximativ 300°C și o expulzează pe suport folosind abur.

La alegerea unei imprimante, este important să acordați atenție acestui aspect. Tehnologia termică generează picături de cerneală mai mici, dar din acest motiv este mai "sensibilă". Cerneala ieftină nu este potrivită pentru astfel de capete de printare. După prima imprimare cu cerneală de calitate inferioară, există riscul să renunțați la imprimantă din motive tehnice.
Motivul este că în timpul încălzirii, capul de printare devine foarte sensibil, iar cerneala de calitate slabă poate să nu funcționeze bine. Repararea unui cap de printare termic este dificilă, iar achiziționarea unuia nou nu are sens, deoarece prețul unui nou imprimant este aproape același cu prețul capului de imprimare.
Capul de imprimare piezoelectric se comportă diferit în timpul funcționării. În timpul procesului de printare nu apare încălzirea, astfel că capul de printare nu este la fel de sensibil, chiar și atunci când utilizați consumabile de calitate medie. Dacă intenționați să tipăriți în principal documente text, vă recomandăm să optați pentru o imprimantă Epson. Specificațiile Brother sunt, de asemenea, impresionante, dar poate fi dificil să găsiți rezervoare de cerneală continuă și cerneală compatibilă pentru acestea.

 

Capul de printare pe cartușe

HP 301 2-pack Black/Tri-color Original Ink Cartridges - HP Store Switzerland

Canon și HP produc imprimante în care capul de printare poate să nu fie un element separat. Asta nu înseamnă că acesta este complet absent - el este integrat direct în cartușe. Acestea sunt dispozitive cu doar două cartușe: negru și color. Astfel de modele nu sunt durabile. Chiar și cartușele reumplute de calitate vor rezista pentru o perioadă scurtă, iar durata lor de viață este determinată nu de timp, ci de numărul de reumpleri. Motivul este că capul de printare de pe cartuș nu este proiectat pentru utilizare repetată și nu suportă extragerile constante pentru reumplere.

 

Colorarea imprimantei

Принтер Epson L805 A4; 6-цветная система печати; 38 стр/мин;WiFi;USB 2.0  C11CE86403МФУ Canon Pixma G2415, Black | Xstore.md - Купить в Молдове, КишиневеDacă aveți nevoie de o imprimantă nu doar pentru a imprima text, ci și pentru imagini, alegeți o imprimantă cu o paletă extinsă - cu 5 culori sau mai mult. Majoritatea modelelor de imprimante din segmentul bugetar utilizează 4 cartușe pentru imprimare. Nu fiecare imprimantă cu patru culori poate să imprime imagini și fotografii de înaltă calitate. Cu toate acestea, trebuie să găsiți un echilibru aici: o imprimantă cu opt culori va produce imprimări fantastice, dar prețul materialelor consumabile pentru aceasta va fi foarte ridicat. Cea mai optimă cantitate de culori este între 4 și 6.

Pigmentate sau pe bază de apă

Există două tipuri principale de cerneală: pigmentată și pe bază de apă. Fiecare model de imprimantă este compatibil cu un anumit tip de cerneală. Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza alte tipuri de cerneală chiar dacă doriți. Un specialist poate să vă ajute să selectați cerneală pe bază de apă pentru un dispozitiv care anterior a utilizat cerneală pigmentată, dar nu invers.
Cerneala pe bază de apă (cunoscută și sub denumirea de cerneală foto) se estompează mai rapid în lumina directă a soarelui și este sensibilă la apă. Cu toate acestea, oferă culori mai intense și sunt mai ieftine. Asemenea cerneală nu se va usca prea rapid, chiar dacă imprimați rar.
Cerneală pigmentată - opusul complet al celei pe bază de apă. Aceasta rezistă la lumină și apă, dar nu poate oferi un rezultat atât de intens și saturat. Pigmentul se îngroașă treptat dacă imprimanta dvs. stă nefolosită. Va trebui să imprimați câteva pagini din când în când pentru a menține fluxul de cerneală. Prețul cernelei pigmentate este aproape de două ori mai mare decât al celei pe bază de apă.
Dacă vă orientați mai mult spre imprimarea alb-negru, atunci o opțiune mixtă ar fi potrivită: un cartuș negru cu cerneală pigmentată și cerneală foto colorată. Este mai convenabil când imprimanta are două cartușe negre - în acest caz, puteți folosi unul pentru cerneala pigmentată și celălalt pentru cea pe bază de apă. Astfel, imprimanta va putea să imprime documente cu cerneală pigmentată și fotografii cu cerneală pe bază de apă. Aceasta reprezintă o economie destul de bună, având în vedere diferența de preț dintre tipurile de cerneală.

Sistem de alimentare continuă cu cerneală (CISS) sau cartușe reumplabile (CR) incluse

Continuous Ink Supply System For Inkjet Printer Universal Colors Ciss Diy  Kits Accessaries Tank Replacement For Hp Canon | Fruugo AERefillable Ink Cartridge For Epson 212 212xl For Epson Expression Home  Xp-4100 Xp-4105 Workforce Wf-2830 Wf-2850 Printer - Ink Cartridges -  AliExpress
Dacă aveți copii mici sau animale de companie în casă, atunci ar fi mai bine să optați pentru cartușele reumplabile. Acestea sunt plasate în interiorul carcasei imprimantei și este mai dificil să se ajungă la ele și să se verse cerneală. Totuși, trebuie să luați în considerare că capacitatea cartușelor este mai mică în comparație cu cea a sistemelor de alimentare continuă cu cerneală. Dacă imprimați frecvent, va trebui să le reumpleți mai des.
Recipientele СНПЧ conțin o cantitate mult mai mare de cerneală. Cu toate acestea, ele sunt amplasate în apropierea carcasei imprimantei, ceea ce înseamnă că pot deveni o țintă nedorită pentru copiii sau animalele dvs. Cernelele pe bază de apă pot fi curățate relativ ușor, dar dacă veți vărsa cerneală în imprimantă, este posibil să vă luați adio de la aceasta.

Imprimare față-verso

Двусторонняя печать

O imprimantă cu funcție de imprimare față-verso are sens dacă intenționați să imprimați volume semnificative. În principiu, această funcție nu este obligatorie. Fără aceasta, va trebui să imprimați mai întâi paginile impare ale documentului, apoi să întoarceți hârtiile cu partea opusă în sus și să imprimați paginile pare. Este un proces simplu și nu foarte dificil, cu excepția cazului în care nu imprimați 200 de pagini în fiecare zi.

 

Imprimare fără margini

Как настроить печать без полей? - Lucky Print в Москве

Aceasta are o importanță mare dacă intenționați să imprimați imagini. Unele imprimante tipăresc cu margini, chiar dacă dezactivați această opțiune în setările lor. Dacă nu doriți ca fotografiile să aibă o margine de 5 mm pe toată perimetrul, achiziționați o imprimantă care poate tipări fără margini.

 

Wi-Fi

How to Connect a Printer to WiFi? [Simplest Guide]

Imprimarea fără fir este unul dintre cele mai bune avantaje în domeniul imprimantelor și multifuncționalelor. Nu va mai fi nevoie de kilometri de cabluri pentru a vă conecta la dispozitiv, puteți trimite documente pentru imprimare de la distanță. Astfel, toți membrii familiei pot folosi o singură imprimantă cu propriile dispozitive mobile.

 

Viteză de imprimare

Imprimantele extrem de lente pot deveni foarte frustrante, mai ales atunci când aveți nevoie să imprimați cu mare urgență. În medie, dispozitivele cu jet de cerneală moderne pot imprima între 7 și 25 de pagini pe minut. Viteza depinde de tipul de hârtie, densitatea textului pe pagină sau gradul de umplere al imaginii. Imprimanta va imprima mai rapid dacă setați modul "Draft" (Ciornă), și se va încetini dacă alegeți un mod cu calitate mai mare.

Rezumat

Теория выбора принтера - bizpravda.com

Alegerea unei imprimante pentru un elev nu este complicată, dacă înțelegeți în mod clar pentru ce sarcini aveți nevoie de dispozitiv. Este mult mai simplu și mai ieftin să cumpărați o imprimantă decât să petreceți timp în cozi la centre de copiere. Alegeți imprimanta potrivită pentru a face procesul de imprimare convenabil și eficient! Managerii noștri vă pot ajuta sa faceți alegerea corectă!

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu