Resursa cartușelor pentru imprimantele laser

15.02.2024
Resursa cartușelor pentru imprimantele laser в Молдове

Este posibil să creșteți resursa unui cartuș de imprimantă laser pe cont propriu? Și ce înseamnă "5% umplere a paginii"? Hai să discutăm despre aceste întrebări în acest articol.

"De ce s-a terminat atât de repede cartușul nostru? Înainte ne ajungea pentru jumătate de an, iar acum — pentru o lună!"

Această situație este cu adevărat familiară. După ce am investigat, am constatat că, timp de jumătate de an, clientul a imprimat documente obișnuite, iar în ultima lună — diverse prezentări cu imagini. Cantitatea totală de pagini imprimate a fost aproximativ aceeași, dar umplerea paginilor a fost semnificativ diferită.

Să discutăm despre ce înseamnă umplerea paginilor. Mulți au auzit de umplerea paginii cu 5%, dar nu toți înțeleg ce înseamnă acest lucru. Să încercăm să înțelegem. Producătorii de cartușe au stabilit o valoare medie de umplere a paginii pentru a determina resursa cartușului. Așa a apărut standardul ISO/IEC 19752, conform căruia pagina va fi umplută în proporție de 5%. Mai jos este prezentat un exemplu de umplere a paginii cu 5% de la CANON:

Test page Canon 5%

Standardul ISO/IEC 19752 este dezvoltat pentru imprimantele laser monocrom, bazat pe pagina de test a imprimantei. Parametrii principali ai acestei pagini sunt: format A4, font standard de mărime 14 și interliniatura de 1,5 puncte.

Acest standard include cinci principii:

  • Primele trei principii necesită existența unei pagini de test standard, a unui număr specific de cartușe testate și a unui număr specific de imprimante. 
  • Al patrulea principiu este controlul asupra condițiilor de testare: temperatura aerului în încăpere și umiditatea relativă. 
  • Al cincilea principiu stabilește criteriile de încheiere a duratei de viață a cartușului cu ajutorul unui dispozitiv special — un densitometru de reflexie. În plus față de acești principii, se ia în considerare și fundalul imprimărilor și eficiența transferului tonerului pe hârtie.

În medie, umplerea paginii la imprimarea contractelor și a notelor de livrare este de la 10 la 15%. Există programe care pot determina cu precizie procentul de umplere a paginii cu toner.Pentru imprimantele laser colorate există, de asemenea, standarde de umplere a paginii, care determină valoarea medie a umplerii paginii și permit evaluarea resursei cartușului. Unul dintre aceste standarde este ISO 19798.

ISO 19798 a fost dezvoltat special pentru evaluarea resursei cartușelor de imprimante laser color. În cadrul acestui standard, se determină, de asemenea, umplerea medie a paginii, dar pentru imprimarea color.

Condițiile de testare sunt similare cu cele utilizate pentru imprimantele monocromatice, dar iau în considerare caracteristicile imprimării color și conținutul diferitelor culori pe pagină.

Paginile de test pentru standardul ISO 19798 includ imagini diverse și mostre de culori pentru a evalua corespunzător resursa cartușului la imprimarea diverselor documente. Pentru evaluare, se recomandă utilizarea unui set de cinci pagini de test standard.


Standartele ISO/IEC 19752 și ISO 19798 sunt aplicabile cartușelor originale, dar nu sunt respectate atât de strict de producătorii de materiale consumabile compatibile.

Prin urmare, înțelegem că resursa cartușului este influențată de conținutul documentelor tipărite, uzura cartușului și calitatea tonerului. Nu puteți crește resursa specificată pe ambalaj, dar puteți economisi semnificativ tonerul, urmând sfaturile noastre:

  1. Utilizați modul de economisire a tonerului în setările imprimantei.
  2. Optimizați setările de imprimare înainte de imprimarea unor volume mari.
  3. Alegeți fonturi economice și micșorați dimensiunea fontului.
  4. Monitorizați starea cartușului.
  5. Nu uitați că chiar și un fundal gri inutil atunci când fotografiați un document necesită consum suplimentar de toner. Și nu vă mirați dacă cartușul se termină rapid din cauza cilindrului fotosensibil uzat.
Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu